Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu dyniowej Bonduelle
  • 20 g suszonych borowików
  • 4 kromki pieczywa
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 korzeń pietruszki
  • ½ pora
  • ½ cebuli
  • ¼ selera
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Dyniowa z grzybami - Składniki

Dyniowa z grzybami - Krok 1

Obieramy marchewki, pietruszkę, seler, ząbki czosnku i wkładamy do garnka. Połowę cebuli opalamy nad ogniem i dokładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. 1½ godziny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dyniowa z grzybami - Krok 2

Z wywaru wyciągamy warzywa i przyprawy, a następnie wrzucamy suszone grzyby i gotujemy przez ok. 15 minut.

Dyniowa z grzybami - Krok 3

Wyjmujemy z bulionu borowiki. Dodajemy zupę dyniową, gotujemy przez kolejne 3 minuty, a następnie blendujemy zupę na krem.

Dyniowa z grzybami - Krok 4

Pieczywo kroimy w kostkę, skrapiamy oliwą i wsadzamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

Dyniowa z grzybami - Krok 5

Zupę podajemy z drobno posiekanymi grzybami i grzankami.

Dyniowa z grzybami

•ᴗ• Dyniowa z grzybami
http://Opakowanie%20zupy-kremu%20dyniowej%20marki%20Bonduelle%20z%20przedstawieniem%20garnka%20z%20zupą%20oraz%20możliwością%20zmiksowania%20jej%20na%20krem.

Zupa – Krem Dyniowa

Zupy z warzyw mrożonych to idealne rozwiązanie na szybki, wartościowy posiłek Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

Barszcz ukraiński tradycyjny

Barszcz ukraiński tradycyjny

Spaghetti cztery sery z brokułem

Spaghetti cztery sery z brokułem

Zobacz więcej takich przepisów