Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami

Składniki

  • Groszek Bonduelle Porcja Na Raz (106 ml)
  • 1 jajko
  • 50 g mąki pszennej
  • 125 ml mleka
  • 100 g kremowego serka z ziołami
  • 80 g wędzonego łososia
  • 1 dymka wraz ze szczypiorem
  • Garść pomidorów koktajlowych
  • Oliwa
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami - Składniki

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami - Krok 1

Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, mleko, szczyptę soli i 1 łyżeczkę oliwy. Mieszamy trzepaczką do połączenia.

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami - Krok 2

Patelnię do naleśników natłuszczamy niewielką ilością oliwy i nagrzewamy. Wylewamy na nią porcję ciasta i rozprowadzamy po dnie patelni. Smażymy z obu stron i odkładamy na talerz.

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami - Krok 3

Pomidorki kroimy na pół. Dymkę drobno siekamy. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki.

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami - Krok 4

Naleśniki smarujemy serkiem, układamy na nich łososia, pomidory, groszek. Posypujemy dymką i składamy.

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami

•ᴗ• Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami
http://Opakowanie%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score.

Groszek Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Groszek Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałata z serem feta i koperkiem, podana na eleganckim talerzu – idealna propozycja na lekki i zdrowy posiłek.

Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Śledź w śmietanie z groszkiem serwowany z bagietką, podany na stylowo zestawionych talerzach, obok puszka kukurydzy Bonduelle na błękitnym drewnianym stole.

Śledzie pod pierzynką

Wiosenna malinowa chmurka

Wiosenna malinowa chmurka

Zobacz więcej takich przepisów