Your browser does not support JavaScript!

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku

Składniki

  • 1 puszka groszku Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 4 gałązki koperku
  • 4 gałązki szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 pięciocentymetrowy kawałek pora
  • ¼ małej kapusty pekińskiej
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku - Krok 1

Kapustę drobno siekamy. Por kroimy wzdłuż na 4 części, siekamy w cienkie plasterki. Koperek i szczypiorek drobno kroimy.

2.

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku - Krok 2

W misce umieszczamy kapustę, koperek, szczypiorek i por. Dodajemy majonez. Mieszamy.

3.

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku - Krok 3

Surówkę doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy groszek i mieszamy. Podajemy jako dodatek do obiadu lub dań z grilla. Surówkę warto odstawić na 15 minut do lodówki przed podaniem.

Smacznego!

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.