Your browser does not support JavaScript! Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka groszku Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 4 gałązki koperku

  • 4 gałązki szczypiorku

  • 3 łyżki majonezu

  • 1 pięciocentymetrowy kawałek pora

  • ¼ małej kapusty pekińskiej

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku - Krok 1

Kapustę drobno siekamy. Por kroimy wzdłuż na 4 części, siekamy w cienkie plasterki. Koperek i szczypiorek drobno kroimy.

2

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku - Krok 2

W misce umieszczamy kapustę, koperek, szczypiorek i por. Dodajemy majonez. Mieszamy.

3

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku - Krok 3

Surówkę doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy groszek i mieszamy. Podajemy jako dodatek do obiadu lub dań z grilla. Surówkę warto odstawić na 15 minut do lodówki przed podaniem.

:)

Surówka z kapusty pekińskiej, groszku i koperku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu