Your browser does not support JavaScript! Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami - Krok 1

Obie fasole wsypujemy do naczynia 偶aroodpornego razem z zalew膮.

2

Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami - Krok 2

Fasole skrapiamy olejem z pomidor贸w, dodajemy posiekane oliwki i w臋dzon膮 papryk臋.

3

Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami - Krok 3

Dodajemy przeci艣ni臋ty przez prask臋 czosnek i posiekane suszone pomidory.

4

Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami - Krok 4

Dodajemy rozmaryn i doprawiamy sol膮 i pieprzem. Zapiekamy 20 minut w temp. 180鈩.

:)

Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i oliwkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu