Składniki

Tagliatelle z dyniowym pesto

  • 1 szklanka puree z dyni
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • 4 łyżki parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ – 1 szklanka wody
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 200 g makaronu tagliatelle (lub innego)
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • Łyżka orzechów włoskich
  • 1 puszka porcji na raz groszku zielonego Bonduelle
  • 1 pęczek natki pietruszki

Farfalle z dynią, fasolką i szpinakiem

  • 100 g pokrojonej w kostkę dyni, może być mrożona
  • 100 g fasolki szparagowej zielonej Bonduelle
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 suszonych pomidorów + olej ze słoiczka
  • 100 g szpinaku świeżego
  • 100 g koziego miękkiego sera
  • Garść pestek dyni
  • Sól i pieprz
  • 200 g makaronu farfalle

Sałatka z dynią

Na sos:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka balsamico
  • sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Tagliatelle z dyniowym pesto

Składniki na dyniowe pesto przygotowane do blendowania

Orzechy siekamy, prażymy na suchej patelni. Czosnek kroimy drobno. Blendujemy orzechy i czosnek razem z puree z dyni, parmezanem i oliwą, dolewając stopniowo wody, aż do uzyskania pożądanej konsystencji pesto. Powinno przypominać gęsty mus.

Przygotowane w garnku dyniowe pesto

Przyprawiamy do smaku. Podgrzewamy w garnku, dodajemy groszek Bonduelle, mieszamy.

Dodawanie makaronu tagliatelle do dyniowego pesto w garnku

Gotujemy makaron al dente, odcedzamy i mieszamy dokładnie z pesto.

Tagliatelle z dyniowym pesto podane na talerzu

Dodajemy pomidorki koktajlowe i wykładamy na talerze. Posypujemy posiekaną natką pietruszki orzechami włoskimi.

Farfalle z dynią, fasolką i szpinakiem

Przygotowanie do smażenia na patelni mrożonej dyni i fasolki

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy zamrożoną dynię i fasolkę. Smażymy około 8 minut, aż się rozmrożą, a dynia zmięknie.

Smażenie na patelni dyni z fasolką i szpinakiem

Dodajemy posiekany czosnek, suszone pomidory pokrojone w paski, ¼ oleju z suszonych pomidorów i szpinak. Smażymy jeszcze 4 minuty.

Farfalle z dynią, fasolką i szpinakiem na patelni

Dodajemy ugotowany al dente makaron, mieszamy, doprawiamy do smaku.

Wykładamy na talerze, posypujemy kozim serem i pestkami dyni.

Sałatka z dynią

Dodawanie do miseczki z sałatka z dyni fasolki cannelini na parze Bonudelle

Składniki sałatki mieszamy, kozi ser rozdrabniając w palcach. Polewamy dressingiem.

trzy dyniowe dania podane w miseczkach

•ᴗ• trzy dyniowe dania podane w miseczkach
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Porcja na Raz na Twoją Sałatkę

Groszek Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Faszerowana papryka z kaszą w boczku

Faszerowana papryka z kaszą w boczku

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami

Zupa pieczarkowa na żurku z makaronem z soczewicy i marchewki

Zupa pieczarkowa na żurku z makaronem z soczewicy i marchewki

Zobacz więcej takich przepisów