Składniki

  • 1 opakowanie Mrożonego szpinaku Bonduelle
  • 100 g gorgonzoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 duże jajko
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Tartaletki ze szpinakiem i gorgonzolą - Składniki

Tartaletki ze szpinakiem i gorgonzolą - Krok 1

Szpinak umieścić w garnku i rozmrozić, mieszając. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i łyżkę masła, chwilę podsmażać. Przyprawić solą i pieprzem.

Tartaletki ze szpinakiem i gorgonzolą - Krok 2

Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i duże jajko, wymieszać.

Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty mniej więcej 2 razy większe od wymiarów kokilek, które będziemy używali. Każdy kwadrat ułożyć w wysmarowanej masłem kokilce, brzegi wywinąć na zewnątrz. Wsadzić na ok. 7 minut do nagrzanego do 200℃ piekarnika.

Tartaletki ze szpinakiem i gorgonzolą - Krok 3

Na podpieczone ciasto wyłożyć szpinak, na wierzch pokruszyć gorgonzolę. Zapiekać 15-20 minut, aż brzegi ciasta będą złote.

Tartaletki ze szpinakiem i gorgonzolą

•ᴗ• Tartaletki ze szpinakiem i gorgonzolą
http://Opakowanie%20mrożonego%20szpinaku%20marki%20Bonduelle.

Szpinak w liściach.

Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Domowy placek z brzoskwiniami posypany cukrem pudrem, podany na eleganckim talerzu – idealny przepis na letni deser.

Ciasto marchewkowe z morelami

Sałatka z buraków i sałaty radicchio z jogurtowo-makowym dressingiem

Sałatka z buraków i sałaty radicchio z jogurtowo-makowym dressingiem

Owsianka z karmelizowanymi jabłkami i posypana prażonymi ziarnami.

Smalec z fasoli z karmelizowaną cebulą i gryczanymi skwarkami

Zobacz więcej takich przepisów