Your browser does not support JavaScript! Hummus z awokado - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Cieciorka, znana także pod nazwą ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu. Uprawiana była tam już ponad 8000 lat temu. Stamtąd trafiła do Europy, gdzie w obszarze śródziemnomorskim była po raz pierwszy uprawiana ok. 5000 lat temu. Uwielbiana przez Greków, Egipcjan i Rzymian, cieciorka trafiła na talerze całego świata dzięki hiszpańskim i portugalskim odkrywcom. Dzisiaj ciecierzyca jest uprawiana głównie w Indiach, Turcji, Pakistanie, Chinach, Meksyku i Etiopii. (więcej)


Przygotowanie

1

Hummus z awokado - Krok 1

Do malaksera wrzucić ciecierzycę, oliwę z oliwek, sok z limonki i zmiksować razem na pastę.

2

Hummus z awokado - Krok 2

Następnie dodać wydrążone awokado i ponownie zmiksować.

3

Hummus z awokado - Krok 3

Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.

4

Hummus z awokado - Krok 4

Podawać polane łyżeczką oliwy i przybrane pietruszką.

:)

Hummus z awokado

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu