Your browser does not support JavaScript! Fasolka curry z kurczakiem i zieloną papryką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

B2

Szalotkę kroimy w piórka. Czosnek drobno siekamy.

2

B3

Paprykę kroimy w większą kostkę.

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy paprykę, szalotkę i czosnek, podsmażamy. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do zrumienienia.

W międzyczasie gotujemy ryż.

Do podsmażonego kurczaka z warzywami dodajemy indyjską fasolę curry. Dusimy ok 10 min.

6

B5

Wykładamy na talerz porcję curry i ryżu. Posypujemy startym imbirem i natką pietruszki.

:)

B6

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu