Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

3

Czosnek i cebulę drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

2

2

Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę i pokrojony w kostkę boczek. Podsmażamy kilka minut.

3

4

Kroimy bagietkę.

4

8

Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę i wrzucamy do kiełbasy i boczku. Po 2-3 minutach dodajemy fasolkę. Dusimy ok 10 minut. Przyprawiamy chili, solą i pieprzem. Fasolkę podajemy z bagietką.

:)

6

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu