Your browser does not support JavaScript! Fasolka po bretońsku z dziczyzną i wędzonymi śliwkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?


Przygotowanie

1

Fasolka po bretońsku z dziczyzną i wędzonymi śliwkami - Krok 1

Cebulę obrać i drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w kostkę, a śliwki w paseczki.

2

Fasolka po bretońsku z dziczyzną i wędzonymi śliwkami - Krok 2

Rozgrzać na patelni dwie łyżki oliwy. Wrzucić posiekaną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Przełożyć do garnka.

3

Fasolka po bretońsku z dziczyzną i wędzonymi śliwkami - Krok 3

Dodać fasolkę po bretońsku i pokrojone śliwki. Wymieszać i podgrzewać 3-4 minuty.

4

Fasolka po bretońsku z dziczyzną i wędzonymi śliwkami - Krok 4

Podawać na ciepło z pieczywem.

:)

Fasolka po bretońsku z dziczyzną i wędzonymi śliwkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu