Your browser does not support JavaScript! Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 1

Kiełbasę kroimy w talarki.

2

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wylewamy oliwę i przesmażamy kiełbasę.

3

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 3

Dodajemy zawartość puszki i podgrzewamy.

4

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 4

Przed podaniem posypujemy natką.

:)

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu