Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy

Składniki

  • 2 Kaszetki z Soczewicą Bonduelle 160 g
  • 700 ml passaty lub przecieru pomidorowego
  • 700 ml bulionu warzywnego
  • 50 g cebuli
  • 15 ml oliwy
  • 10-15 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały pęczek koperku
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy - Składniki

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy - Krok 1

Kaszetki gotujemy 7-8 minut w lekko osolonym wrzątku.

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy - Krok 2

Posiekane cebulę i czosnek szklimy na oliwie.

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy - Krok 3

Dodajemy passatę i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy 500 ml bulionu i gotujemy 10-15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i koperkiem. W razie konieczności blendujemy na gładki krem.

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy - Krok 4

Kaszę z warzywami mieszamy z jajkiem i bułką tartą.

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy - Krok 5

Formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego i gotujemy je w pozostałym bulionie. Podajemy z zupą.

Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy

•ᴗ• Klasyczna zupa pomidorowa z pulpecikami z soczewicy i kaszy

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Czekoladowe brownie z malinami i kawałkami czekolady, podane na papierze do pieczenia.

Brownie z czerwonej fasoli z malinami

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami

Brownie z fasoli z cynamonem i orzechami

Ziemniaki faszerowane kaszą z dynią

Ziemniaki faszerowane kaszą z dynią

Zobacz więcej takich przepisów