Your browser does not support JavaScript! Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Fasolka szparagowa pochodzi z Ameryki, gdzie jest hodowana od ponad 7000 lat. Jej pierwsze ślady uprawy znaleziono na obszarze dzisiejszych stanów Utah i Arizona w Stanach Zjednoczonych, ale szeroko uprawiano ją także w krajach Ameryki Środkowej i Południowej jak Meksyk, Peru, Boliwia czy Ekwador. Do Europy dotarła za sprawą hiszpańskich żeglarzy, gdzie spopularyzowała się dopiero w XVI wieku, głównie we Francji, gdzie ceniono ją ze względu na jej właściwości odżywcze. Obecnie uprawiana jest w prawie wszystkich krajach świata. W Polsce występują dwie odmiany fasolki szparagowej – delikatna żółta oraz bardziej wyrazista w smaku zielona. (więcej)


Przygotowanie

1

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem - Krok 1

Na patelni roztapiamy masło.

2

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem - Krok 2

Wsypujemy zamrożoną fasolkę bezpośrednio z opakowania o podgrzewamy minutę na dość dużym ogniu.

3

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem - Krok 3

Dodajemy bułkę tartą i smażymy 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając.

4

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem - Krok 4

Gdy bułka tarta się zrumieni, posypujemy całość posiekaną natką i oprószamy solą do smaku.

:)

Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu