Your browser does not support JavaScript!

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku - Krok 1

Każdą pierś kurczaka nacinamy głęboko tworząc kieszonki i wypełniamy je gorgonzolą.

2.

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku - Krok 2

Nacięcie spinamy wykałaczkami.

3.

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy połowę oliwy z lekko rozgniecionym czosnkiem i rozmarynem. Mięso opróśzamy solą i białym pieprzem. Obsmażamy mięso z obu stron na złoty kolor.

4.

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku - Krok 4

Obsmażone mięso dopiekamy w 200 stopniach C przez około 7-10 minut. Po upieczeniu kroimy mięso na plastry.

5.

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku - Krok 5

Szpinak mieszamy z drobo posiekaną cebulą. Skrapiamy oliwą i oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy na talerze. Na szpinak wykładamy po porcji buraczków i opcjonalnie kilka kawałków sera gorgonzola. Podajemy z kurczakiem.

Smacznego!

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.