Your browser does not support JavaScript! Łosoś pieczony na risotto - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 op. Warzywnego Risotto z patelni Bonduelle 400 g

  • 450 g łososia bez skóry i ości

  • 100 g pomidorków koktajlowych

  • 30 ml oliwy

  • 1-2 ząbki czosnku

  • 1 pęczek koperku

  • ½ łyżeczki wędzonej papryki

  • Sól i pieprz do smaku

  • Sok z ¼ cytryny

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Łosoś pieczony na risotto - Krok 1

Posiekany czosnek przesmażamy na połowie oliwy.

2

Łosoś pieczony na risotto - Krok 2

Dodajemy risotto i smażymy 5-6 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

3

Łosoś pieczony na risotto - Krok 3

Łososia skrapiamy resztą oliwy i sokiem z cytryny, doprawiamy wędzoną papryką, solą i pieprzem.

4

Łosoś pieczony na risotto - Krok 4

W naczyniu żaroodpornym rozkładamy risotto, a na nim kawałki łososia. Posypujemy pokrojonymi pomidorkami.

5

Łosoś pieczony na risotto - Krok 5

Pieczemy około 12-15 minut w 180℃. Przed podaniem posypujemy koperkiem.

:)

Łosoś pieczony na risotto

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu