Łosoś pieczony na risotto

Łosoś pieczony na risotto

Składniki

  • 1 op. Warzywnego Risotto z patelni Bonduelle 400 g
  • 450 g łososia bez skóry i ości
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 30 ml oliwy
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Sok z ¼ cytryny

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Łosoś pieczony na risotto - Składniki

Łosoś pieczony na risotto - Krok 1

Posiekany czosnek przesmażamy na połowie oliwy.

Łosoś pieczony na risotto - Krok 2

Dodajemy risotto i smażymy 5-6 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Łosoś pieczony na risotto - Krok 3

Łososia skrapiamy resztą oliwy i sokiem z cytryny, doprawiamy wędzoną papryką, solą i pieprzem.

Łosoś pieczony na risotto - Krok 4

W naczyniu żaroodpornym rozkładamy risotto, a na nim kawałki łososia. Posypujemy pokrojonymi pomidorkami.

Łosoś pieczony na risotto - Krok 5

Pieczemy około 12-15 minut w 180℃. Przed podaniem posypujemy koperkiem.

Łosoś pieczony na risotto

•ᴗ• Łosoś pieczony na risotto
http://Gotowe%20danie%20warzywne%20risotto%20na%20patelni%20marki%20Bonduelle.

Warzywne Risotto z patelni

Warzywne risotto z patelni to aż 70% najlepszych warzyw! Całkowicie roślinna kompozycja cukinii, pora, soczewicy, cebulki oraz białego ryżu zaskakuje smakiem i bogactwem warzyw. Warzywne risotto z patelni można podawać jako samodzielne danie roślinne, dodatek do sycących zapiekanek lub urozmaicenie posiłku z mięsem lub rybą. Wystarczy 6 minut na patelni, odrobina masła lub oleju, dodatek ulubionych przypraw lub sera i gotowe!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczone steki z ziołami podane z puree z awokado na rustykalnym talerzu, z akcentem zielonego groszku w tle.

Kaczka pieczona z jabłkami na puree z zielonego groszku

Sałatki w liściach sałaty z kukurydzą i posiekaną cebulką w białym naczyniu na rustykalnym drewnianym tle.

Sałata rzymska z kukurydzą i selerem

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem

Quesadilla z pastą z białej fasoli z awokado i jarmużem

Zobacz więcej takich przepisów