Składniki

  • 400 g Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 1 kg schabu wieprzowego bez kości
  • 200 g grzybów leśnych np podgrzybków
  • 100 g cebuli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 5 g cukru
  • sól
  • pieprz
  • 50 ml oliwy

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami - Składniki

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami - Krok 1

Schab nacieramy solą, cukrem, czosnkiem i majerankiem. Zostawiamy na co najmniej 1h do zamarynowania. Można odłożyć też mięso na noc do lodówki.

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami - Krok 2

Na połowie oliwy podsmażamy szpinak, cebulę pokrojoną w piórka oraz grzyby. Na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami - Krok 3

Zamarynowane mięso kroimy do wewnątrz tworząc duży płat wygodny do rolowania. Na całej powierzchni wykładamy przygotowane nadzienie.

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami - Krok 4

Mięso ściśle rolujemy i związujemy sznurkiem lub spinamy szpilkami.

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami - Krok 5

Mięso pieczemy w 170 stopniach C przez około 1 godzinę. Po upieczeniu odstawiamy na 20 minut, a następnie kroimy na plastry.

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

•ᴗ• Schab faszerowany szpinakiem i grzybami
http://Opakowanie%20mrożonego%20szpinaku%20marki%20Bonduelle.

Szpinak w liściach.

Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Bigos z grzybami i fasolą cannellini

Bigos z grzybami i fasolą cannellini

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy

Zobacz więcej takich przepisów