Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Fasolowa z Debreczyna - Składniki

Fasolowa z Debreczyna - Krok 1

Obrać marchewkę i ziemniaki. Marchewkę i por pokroić w plasterki, a ziemniaki w kostkę. Wlać do garnka bulion. Dodać liście laurowe, suszony tymianek i pokrojone warzywa. Gotować przez 15 minut na małym ogniu.

Fasolowa z Debreczyna - Krok 2

Pokroić boczek w paseczki, a cebulę w kostkę. Usunąć z papryki gniazdo nasienne i pokroić ją w paseczki. Podsmażyć na patelni boczek, a gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodać cebulę i paprykę. Smażyć przez kilka minut, aż cebula się zeszkli, a papryka lekko zmięknie. Dodać do wywaru.

Fasolowa z Debreczyna - Krok 3

Wyjąć z puszek fasolę i przepłukać na sicie zimną wodą. Połowę dodać do wywaru w całości, a drugą połowę rozgniecioną widelcem. Gotować 10 minut.

Fasolowa z Debreczyna - Krok 4

Kromki chleba skropić oliwą i podsmażyć na patelni. Podać z zupą.

Fasolowa z Debreczyna

•ᴗ• Fasolowa z Debreczyna
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pikantna shakshuka z chrupiącą bagietką - idealne śniadanie z Bliskiego Wschodu.

Jajka zapiekane z fasolą i boczkiem

Danie z ciecierzycy i szpinaku podane na talerzu - zdrowe gotowanie z łatwo dostępnych składników.

Gulasz z ciecierzycą i szpinakiem

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Zobacz więcej takich przepisów