Your browser does not support JavaScript!

Quesadilla z leczo i czarną fasolką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Dużą patelnię smarujemy oliwą z oliwek. Stawiamy na kuchence, rozgrzewamy.


2.

Na gorącej patelni kładziemy 1 placek tortilli, na nim porcję leczo, posypujemy tartym serem oraz pokrojoną drobno natką pietruszki.


3.

Przykrywamy drugim plackiem tortilli, dociskamy lekko.


4.

Po 2 minutach przewracamy quesadillę na drugą stronę, podgrzewamy kolejne 2-3 minuty, aż całość będzie chrupiąca, a ser wewnątrz – ciągnący.


5.

Zdejmujemy z patelni, kroimy całość na 4 równe kawałki. Podajemy z salsą pomidorową lub ziołowym sosem jogurtowym.


Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.