Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Tarta z leczo - Składniki

Tarta z leczo - Krok 1

Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy posiekane masło, jajko, mąkę, wodę i sól. Wyrabiamy ciasto jedynie do połączenia składników. Kulę z ciasta owijamy w folię spożywczą i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Tarta z leczo - Krok 2

Schłodzone ciasto kładziemy na blat, odkrawamy ⅕ i zostawiamy na potem. Resztę wałkujemy na okrągły placek i przekładamy do karbowanej formy. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, wykładamy i posypujemy suchą fasolą/kaszą jaglaną/suchym ryżem (jako obciążenie), wkładamy do rozgrzanego piekarnika.

Spód tarty podpiekamy 20 minut w 190°C, następnie ściągamy pergamin z obciążeniem i podpiekamy jeszcze przez 5 minut.

Tarta z leczo - Krok 4

Wykładamy na podpieczony spód leczo, wierzch wyrównujemy. Z pozostałego ciasta formujemy paseczki, którymi dekorujemy tartę. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w 180°C. Tartę podajemy na ciepło lub na zimno.

Tarta z leczo

•ᴗ• Tarta z leczo
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Leczo Pieczarkowe Pikantne

Leczo pieczarkowe od Bonduelle to idealne rozwiązanie na szybki obiad. Pieczarki otoczone w pysznym warzywnym sosie. Wystarczy, że je podgrzejesz i dodasz ryż lub makaron, a pyszne danie wegetariańskie gotowe! Wedle uznania możesz dodać także ulubione mięso.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Warkocze z czerwoną fasolą

Babka z fasoli

Babka z fasoli

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Zobacz więcej takich przepisów