Your browser does not support JavaScript! Faszerowana papryka z kasz膮 w boczku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Szpinak, kt贸rego drugie imi臋, wskazuj膮ce na jego pochodzenie, to 鈥淭rawa Persji鈥, przyby艂 do Europy ponad tysi膮c lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywie藕li szpinak do Hiszpanii. Stamt膮d wyruszy艂 do Francji, W艂och i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za spraw膮 ameryka艅skich farmer贸w szpinak sta艂 si臋 popularn膮 ro艣lin膮 uprawn膮. Dzisiaj, dzi臋ki niskim kosztom uprawy, szpinak dost臋pny jest przez ca艂y rok. Podobnie jak broku艂y warzywo to nie wyst臋puje w stanie dzikim. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Faszerowana papryka z kasz膮 w boczku - Krok 1

Torebki z kasz膮 gotujemy 7-8 minut w lekko osolonym wrz膮tku. Nast臋pnie odcedzamy i wysypujemy z torebek zawarto艣膰.

2

Faszerowana papryka z kasz膮 w boczku - Krok 2

Papryki kroimy wzd艂u偶 i usuwamy gniazda nasienne.

3

Faszerowana papryka z kasz膮 w boczku - Krok 3

Do kaszy z warzywami Bonduelle dodajemy starty parmezan i oliw臋. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.

4

Faszerowana papryka z kasz膮 w boczku - Krok 4

Oczyszczone papryki wype艂niamy kasz膮.

5

Faszerowana papryka z kasz膮 w boczku - Krok 5

Papryki owijamy plastrami boczku i zapiekamy oko艂o 30 minut w 200鈩.

:)

Faszerowana papryka z kasz膮 w boczku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu