
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Torebki z kaszą gotujemy 7-8 minut w lekko osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy i wysypujemy z torebek zawartość.
Papryki kroimy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne.
Do kaszy z warzywami Bonduelle dodajemy starty parmezan i oliwę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Oczyszczone papryki wypełniamy kaszą.
Papryki owijamy plastrami boczku i zapiekamy około 30 minut w 200℃.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej