Your browser does not support JavaScript! Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 1

Torebki z kaszą gotujemy 7-8 minut w lekko osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy i wysypujemy z torebek zawartość.

2

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 2

Papryki kroimy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne.

3

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 3

Do kaszy z warzywami Bonduelle dodajemy starty parmezan i oliwę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.

4

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 4

Oczyszczone papryki wypełniamy kaszą.

5

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 5

Papryki owijamy plastrami boczku i zapiekamy około 30 minut w 200℃.

:)

Faszerowana papryka z kaszą w boczku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu