Your browser does not support JavaScript! Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Szpinak, którego drugie imię, wskazujące na jego pochodzenie, to “Trawa Persji”, przybył do Europy ponad tysiąc lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywieźli szpinak do Hiszpanii. Stamtąd wyruszył do Francji, Włoch i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za sprawą amerykańskich farmerów szpinak stał się popularną rośliną uprawną. Dzisiaj, dzięki niskim kosztom uprawy, szpinak dostępny jest przez cały rok. Podobnie jak brokuły warzywo to nie występuje w stanie dzikim. (więcej)


Przygotowanie

1

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 1

Torebki z kaszą gotujemy 7-8 minut w lekko osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy i wysypujemy z torebek zawartość.

2

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 2

Papryki kroimy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne.

3

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 3

Do kaszy z warzywami Bonduelle dodajemy starty parmezan i oliwę. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.

4

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 4

Oczyszczone papryki wypełniamy kaszą.

5

Faszerowana papryka z kaszą w boczku - Krok 5

Papryki owijamy plastrami boczku i zapiekamy około 30 minut w 200℃.

:)

Faszerowana papryka z kaszą w boczku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu