Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 1

Przepłukaną gorącą wodą kaszę jaglaną gotujemy około 15 minut w lekko osolonym wrzątku.

2

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 2

Jarmuż obieramy z twardych łodyg i krótko blanszujemy.

3

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 3

Na oliwie smażymy pokrojoną w półtalarki cukinię z czosnkiem.

4

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 4

Gdy cukinia jest już przyrumieniona, dodajemy jarmuż oraz osączoną z zalewy cieciorkę. Oprószamy solą i pieprzem.

5

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 5

Dodajemy kaszę, posiekaną papryczkę chili i pestki dyni. Mieszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku jeśli to konieczne.

:)

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu