Your browser does not support JavaScript!

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 1

Przepłukaną gorącą wodą kaszę jaglaną gotujemy około 15 minut w lekko osolonym wrzątku.

2.

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 2

Jarmuż obieramy z twardych łodyg i krótko blanszujemy.

3.

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 3

Na oliwie smażymy pokrojoną w półtalarki cukinię z czosnkiem.

4.

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 4

Gdy cukinia jest już przyrumieniona, dodajemy jarmuż oraz osączoną z zalewy cieciorkę. Oprószamy solą i pieprzem.

5.

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką - Krok 5

Dodajemy kaszę, posiekaną papryczkę chili i pestki dyni. Mieszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku jeśli to konieczne.

Smacznego!

Kasza jaglana z cukinią, jarmużem i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.