Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • ½ opakowania mrożonego Groszku Zielonego Bonduelle

  • 200 g sera ricotta

  • 30 g parmezanu

  • 4 pieczarki portobello

  • 2 garści świeżych liści szpinaku baby

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 łyżka oleju

  • Kilka listków mięty

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem - Krok 1

Groszek gotujemy według przepisu na opakowaniu. Przelewamy zimną wodą. Szpinak myjemy i podsmażamy na oleju. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku. Szpinak siekamy. Ricottę mieszamy z posiekaną miętą, startym parmezanem oraz solą i pieprzem.

2

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem - Krok 2

Łączymy groszek, szpinak oraz ricottę z dodatkami.

3

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem - Krok 3

Pieczarki portobello myjemy i obieramy. Odrywamy nóżki, a łyżeczką pozbywamy się czarnych blaszek. Faszerujemy grzyby. Pieczemy przez 30 minut w 180ºC.

:)

Faszerowane pieczarki portobello z zielonym groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu