Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Sałatka
  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane Na parze” Bonduelle

  • 300 g młodych ziemniaczków

  • 300 g bobu

  • 200 g zielonej fasolki szparagowej

  • 10-12 szparagów

  • 4-5 rzodkiewek

  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku

  • 2 garści liści sałaty (dębowej, rzymskiej lub liści szpinaku)

Sos
  • 180 g jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki posiekanego koperku

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku

  • 1 łyżeczka musztardy

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Wszystkie warzywa myjemy.

Młode ziemniaczki skrobiemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kroimy na połówki lub w ćwiartki (zależnie od wielkości).

Zieloną fasolkę pozbawiamy końcówek i gotujemy. Tak samo bób i szparagi (tym ostatnim odłamujemy zdrewniałe końcówki). Po ugotowaniu fasolkę, bób i szparagi przelewamy zimną wodą dla zachowania koloru. Bób obieramy, a fasolkę i szparagi kroimy na połówki lub na trzy części.

Rzodkiewkę kroimy na cienkie plasterki – można to zrobić za pomocą obieraczki do warzyw. Liście sałaty rwiemy na kawałki.

Składniki sosu mieszamy.

W misce układamy liście sałaty, a następnie bób, fasolkę, szparagi, ziemniaczki, rzodkiewkę i ciecierzycę. Posypujemy szczypiorkiem. Polewamy sosem koperkowym.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu