Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Składniki

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 2

Mieszamy jajko, mąkę, mleko, 1 łyżkę soku z cytryny oraz sól i pieprz. Powinniśmy otrzymać gęste ciasto naleśnikowe. W razie potrzeby można dodać więcej mąki.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 3

Gotujemy groszek według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Miksujemy, dodając pozostałą łyżkę soku z cytryny oraz śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 4

Rozgrzewamy olej na głębokiej patelni. Smażymy frytki, aż będą złociste i miękkie w środku. Układamy na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego - Krok 5

Rybę obtaczamy w cieście naleśnikowym. Smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Podajemy rybę razem z frytkami i purée z groszku zielonego.

Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

•ᴗ• Fish & chips z dorsza na purée z groszku zielonego

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Makaron penne z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym, podany na kolorowym talerzu na lnianej serwetce w kratę.

Kurczak w sosie serowym z brokułami

Krem z białej fasoli - gotowe danie

Krem z białej fasoli

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi

Zobacz więcej takich przepisów