Flaczki z boczniaków z cieciorką

Flaczki z boczniaków z cieciorką

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 250 g boczniaków
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 duża marchewka
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • ½ pora
  • Ćwiartka selera korzeniowego
  • Kawałek papryczki chili
  • Sos sojowy do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Składniki

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Krok 1

Marchewkę i seler obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por, czosnek i chili drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę, boczniaki w paseczki.

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy chili, por, czosnek i cebulę. Smażymy 3 minuty. Dokładamy starte warzywa i boczniaki, smażymy 5 minut.

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Krok 3

Zawartość patelni przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, wlewamy 1,2 litra wody. Zagotowujemy. Gotujemy około 15-20 minut, aż grzyby i warzywa będą miękkie.

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Krok 4

Do zupy dodajemy roztarty w palcach majeranek. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Wsypujemy osączoną cieciorkę. Gotujemy 5 minut.

Flaczki z boczniaków z cieciorką

•ᴗ• Flaczki z boczniaków z cieciorką
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Krem ze szpinaku i pesto

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zupa z groszku i pasty wasabi

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Rozgrzewające leczo z kiełbasą chorizo i czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów