Your browser does not support JavaScript! Flaczki z boczniaków z cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 250 g boczniaków

  • 3 kulki ziela angielskiego

  • 2 liście laurowe

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 cebula

  • 1 duża marchewka

  • 1 łyżeczka suszonego majeranku

  • ½ pora

  • Ćwiartka selera korzeniowego

  • Kawałek papryczki chili

  • Sos sojowy do smaku

  • Pieprz do smaku

  • Olej do smażenia

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Krok 1

Marchewkę i seler obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por, czosnek i chili drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę, boczniaki w paseczki.

2

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy chili, por, czosnek i cebulę. Smażymy 3 minuty. Dokładamy starte warzywa i boczniaki, smażymy 5 minut.

3

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Krok 3

Zawartość patelni przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, wlewamy 1,2 litra wody. Zagotowujemy. Gotujemy około 15-20 minut, aż grzyby i warzywa będą miękkie.

4

Flaczki z boczniaków z cieciorką - Krok 4

Do zupy dodajemy roztarty w palcach majeranek. Doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Wsypujemy osączoną cieciorkę. Gotujemy 5 minut.

:)

Flaczki z boczniaków z cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu