Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami

Składniki

  • 1 puszka Fasoli Cannellini “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 kg mięsa z kury lub z kurczaka
  • 500 g włoszczyzny: marchew, pietruszka, seler, por
  • 100 g cebuli
  • 10 g suszonych grzybów
  • 10 g mąki pszennej
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki majeranku
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami - Składniki

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami - Krok 1

Cebulę opalamy. Włoszczyznę i mięso zalewamy ok. 2-2,5l zimnej wody i gotujemy na bardzo małym ogniu przez 2-3 godziny.

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami - Krok 2

Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie przez ok. 1 godzinę. Fasolę osączamy z zalewy i pozostawiamy na sicie, aby obeschła.

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami - Krok 3

Grzyby drobno siekamy. Fasolę rozgniatamy widelcem lub lekko miksujemy. Dodajemy mąkę, jajko, sól oraz pieprz i wyrabiamy masę na klopsiki.

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami - Krok 4

Ugotowany rosół doprawiamy do smaku solą. W razie konieczności odtłuszczamy.

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami - Krok 5

Klopsiki gotujemy we wrzątku z dodatkiem ziela angielskiego przez 3-4 minuty i podajemy z rosołem. Posypujemy natką.

Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami

•ᴗ• Klasyczny rosół z kury z pulpecikami z fasoli z suszonymi grzybami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka makaronowa z cieciorką, ogórkiem i fetą

Sałatka makaronowa z cieciorką, ogórkiem i fetą

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Tartinki z pastą z sera i pieczarek

Tartinki z pastą z sera i pieczarek

Zobacz więcej takich przepisów