Your browser does not support JavaScript!

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami - Krok 1

Wodę zagotowujemy z masłem i ⅓ łyżeczki soli. Następnie wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy do powstania jednolitej masy. Podgrzewamy kilka minut mieszając, a następnie studzimy.

2.

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami - Krok 2

Wystudzoną masę miksujemy, stopniowo dodając po jednym jajku do uzyskania gładkiego i lśniącego ciasta.

3.

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami - Krok 3

Gotowe ciasto wyciskamy za pomocą szprycy cukierniczej lub wykładamy łyżką, tworząc wieniec. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200℃. Studzimy.

4.

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami - Krok 4

Serek ucieramy z chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odkładamy połowę do dekoracji, a pozostały serek mieszamy z połową groszku, kukurydzy i koperku.

5.

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami - Krok 5

Serkiem z warzywami faszerujemy wieniec, a pozostały ser wykładamy na wierzch i dekorujemy warzywami i koperkiem.

Smacznego!

Wieniec ptysiowy z chrzanowym twarożkiem i warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.