Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Nagrzewamy piekarnik do 180°C.

Drobno kroimy szalotki i wrzucamy je do miski. Dodajemy odsączony groszek.

Na tarce, na dużych oczkach, ścieramy cukinię i dodajemy do miski.

Szynkę kroimy na cienkie paski, a fetę w drobną kostkę i dodajemy do miski.

Do osobnej miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Dodajemy je do miski z resztą składników.

Całość wlewamy do żaroodpornego naczynia, najlepiej okrągłego o szerokości ok.15 cm. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut albo aż jajko się zetnie.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu