Frittata z groszkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Nagrzewamy piekarnik do 180°C.

Drobno kroimy szalotki i wrzucamy je do miski. Dodajemy odsączony groszek.

Na tarce, na dużych oczkach, ścieramy cukinię i dodajemy do miski.

Szynkę kroimy na cienkie paski, a fetę w drobną kostkę i dodajemy do miski.

Do osobnej miski wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Dodajemy je do miski z resztą składników.

Całość wlewamy do żaroodpornego naczynia, najlepiej okrągłego o szerokości ok.15 cm. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut albo aż jajko się zetnie.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Bardzo Drobny Bonduelki

Groszek Bonduelki jest wyjątkowo soczysty, ma piękny kolor i wyjątkowy smak. Wszystko to dzięki gotowaniu na parze, dzięki czemu zachowuje również maksimum wartości odżywczych. To idealna przekąska dla dziecka prosto z puszki– bez dodatku cukru! Świetnie smakuje również jako dodatek do sałatek, w formie pasty na kanapki oraz jako dodatek do obiadu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Szpinakowe pancakes z borówkami i ricottą

Szpinakowe pancakes z borówkami i ricottą

Pieczone omleciki z fasolą flażoletką, szynką i kurkami

Pieczone omleciki z fasolą flażoletką, szynką i kurkami

Zobacz więcej takich przepisów