
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Kabanosy kroimy w kawałki o długości 1 centymetra. Ser kroimy w kostkę.
Pieczarki odcedzamy.
Kawałki warzyw nabijamy na przemian na wykałaczki, zaczynając od pieczarek, a kończąc na kawałku sera.
Koreczki z pieczarkami układamy na półmisku i podajemy.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej