Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Składniki

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 1

Cukinię ścieramy na tarce i przesmażamy z tymiankiem na oliwie. Gdy zmięknie i odparuje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 3

Do podsmażonej cukinii dodajemy żółtka i fetę. Całość mieszamy widelcem, lekko rozgniatając większe kawałki.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 4

Dodajemy groszek i posiekany szczypiorek. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 5

Przygotowanym farszem wypełniamy połówki jajek.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

•ᴗ• Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle,%20ugotowanego%20na%20parze.

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tatar z fasoli - krok 3

Tatar z fasoli

Omlet ze szpinakiem, kozim serem i pieczarkami

Omlet ze szpinakiem, kozim serem i pieczarkami

Rukola z serem typu mozzarella - Krok 3

Rukola z serem typu mozzarella

Zobacz więcej takich przepisów