Your browser does not support JavaScript!

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 1

Cukinię ścieramy na tarce i przesmażamy z tymiankiem na oliwie. Gdy zmięknie i odparuje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka.

3.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 3

Do podsmażonej cukinii dodajemy żółtka i fetę. Całość mieszamy widelcem, lekko rozgniatając większe kawałki.

4.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 4

Dodajemy groszek i posiekany szczypiorek. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

5.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 5

Przygotowanym farszem wypełniamy połówki jajek.

Smacznego!

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.