Your browser does not support JavaScript! Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 1

Cukinię ścieramy na tarce i przesmażamy z tymiankiem na oliwie. Gdy zmięknie i odparuje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka.

3

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 3

Do podsmażonej cukinii dodajemy żółtka i fetę. Całość mieszamy widelcem, lekko rozgniatając większe kawałki.

4

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 4

Dodajemy groszek i posiekany szczypiorek. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

5

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 5

Przygotowanym farszem wypełniamy połówki jajek.

:)

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu