Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Składniki

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 1

Cukinię ścieramy na tarce i przesmażamy z tymiankiem na oliwie. Gdy zmięknie i odparuje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy na połówki i wyjmujemy żółtka.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 3

Do podsmażonej cukinii dodajemy żółtka i fetę. Całość mieszamy widelcem, lekko rozgniatając większe kawałki.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 4

Dodajemy groszek i posiekany szczypiorek. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem - Krok 5

Przygotowanym farszem wypełniamy połówki jajek.

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

•ᴗ• Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Galaretki warzywne

Galaretki warzywne

Jajka w sosie tatarskim - Krok 5

Jajka w sosie tatarskim

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami

Sałatka wiosenna z jajkiem przepiórczym i kiełkami

Zobacz więcej takich przepisów