
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 4 godz.
- łatwe
Marchewki, pietruszkę, seler obieramy i wrzucamy do garnka. Płuczemy por i również wrzucamy do garnka. Dodajemy przypaloną cebulę. Zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, lubczyk, liście laurowe, goździki. Gotujemy wywar warzywny przez ok. 1 godzinę.
Odcedzamy wywar i dodajemy do niego żelatynę. Dokładnie mieszamy.
Do naczynek wkładamy groszek, kukurydzę oraz pokrojoną marchewkę, a następnie zalewamy bulionem z żelatyną i pozostawiamy do przestygnięcia. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż galaretka stężeje.
Podajemy z plasterkiem cytryny.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej