Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Galaretka z warzywami i łososiem - Składniki

Galaretka z warzywami i łososiem - Krok 1

Do gotującego się bulionu dodajemy przyprawy, obraną marchewkę, por i koperek. Gotujemy około 20 minut. Po tym czasie marchewka powinna być miękka. Dodajemy umyte mięso łososia i gotujemy na najmniejszym ogniu około 5 minut.

Galaretka z warzywami i łososiem - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki.

Galaretka z warzywami i łososiem - Krok 3

Bulion przecedzamy przez gęste sitko. Do gorącego płynu dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.

Galaretka z warzywami i łososiem - Krok 4

Groszek gotujemy około 3 minut w osolonym wrzątku. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

Galaretka z warzywami i łososiem - Krok 5

W formie do babki (ok. 2 l pojemności) układamy warstwowo lub dowolnie groszek, rozdrobnionego łososia oraz pokrojoną marchewkę i cząstki jajka. Zalewamy płynną galaretką i odstawiamy do stężenia do lodówki. Galaretkę wyjmujemy z formy, wkładając na 5 sekund do gorącej wody, a następnie wykładamy na półmisek.

Galaretka z warzywami i łososiem

•ᴗ• Galaretka z warzywami i łososiem

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Śledź w śmietanie z groszkiem serwowany z bagietką, podany na stylowo zestawionych talerzach, obok puszka kukurydzy Bonduelle na błękitnym drewnianym stole.

Śledzie pod pierzynką

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

Zobacz więcej takich przepisów