Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 1

Starte pieczarki przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 2

Miksujemy osączoną soczewicę z przesmażonymi pieczarkami, pietruszką, bułką tartą oraz 1 surowym jajkiem. Doprawiamy curry, solą i pieprzem.

3

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 3

4 jajka gotujemy na twardo lub półtwardo. Następnie obieramy.

4

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 4

Jajka obtaczamy masą z soczewicy. Owijamy folią i ściskamy.

5

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 5

Jajka panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na złoty kolor w głębokim oleju rozgrzanym do około 170℃. Podajemy ze świeżymi warzywami.

:)

Wegetariańskie jajka po szkocku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu