Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wegetariańskie jajka po szkocku - Składniki

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 1

Starte pieczarki przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 2

Miksujemy osączoną soczewicę z przesmażonymi pieczarkami, pietruszką, bułką tartą oraz 1 surowym jajkiem. Doprawiamy curry, solą i pieprzem.

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 3

4 jajka gotujemy na twardo lub półtwardo. Następnie obieramy.

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 4

Jajka obtaczamy masą z soczewicy. Owijamy folią i ściskamy.

Wegetariańskie jajka po szkocku - Krok 5

Jajka panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na złoty kolor w głębokim oleju rozgrzanym do około 170℃. Podajemy ze świeżymi warzywami.

Wegetariańskie jajka po szkocku

•ᴗ• Wegetariańskie jajka po szkocku
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą

Pierś z indyka faszerowana jabłkiem i soczewicą

Grzyby portobello z jajkiem i groszkiem z wiosenną sałatką

Grzyby portobello z jajkiem i groszkiem z wiosenną sałatką

Sałatka cezar z kukurydzą

Sałatka cezar z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów