Your browser does not support JavaScript!

Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami - Krok 1

10 jajek nacinamy ostrym nożem w taki sposób, by usunąć górną część skorupki. Zawartość usuwamy i używamy do innego przepisu. Wydmuszki myjemy i osuszamy.

2.

Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami - Krok 2

Bulion podgrzewamy. W gorącym, ale nie wrzącym bulionie rozprowadzamy żelatynę. Doprawiamy solą i pieprzem, jeśli to konieczne. Studzimy.

3.

Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami - Krok 3

Pozostałe jajka gotujemy na twardo.

4.

Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami - Krok 4

Brokuły krótko obgotowujemy. Dzielimy na niewielkie różyczki. Jajka i szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy.

5.

Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami - Krok 5

Wydmuszki wypełniamy przygotowanymi składnikami. Zalewamy bulionem z żelatyną i odstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem galaretki obieramy ze skorupek jak jajka.

Smacznego!

Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.