
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Gnocchi ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie dodać cebulę i dusić do miękkości.
Dodać ugotowane gnocchi i pokrojone drobno pomidory suszone. Polać olejem z pomidorów, wszystko razem podsmażać.
Dodać przepłukaną fasolkę, doprawić pieprzem. Podawać posypane parmezanem i pietruszką.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej