Your browser does not support JavaScript! Gnocchi z boczkiem, suszonymi pomidorami i fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Gnocchi z boczkiem, suszonymi pomidorami i fasolą - Krok 1

Gnocchi ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

2

Gnocchi z boczkiem, suszonymi pomidorami i fasolą - Krok 2

Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie dodać cebulę i dusić do miękkości.

3

Gnocchi z boczkiem, suszonymi pomidorami i fasolą - Krok 3

Dodać ugotowane gnocchi i pokrojone drobno pomidory suszone. Polać olejem z pomidorów, wszystko razem podsmażać.

4

Gnocchi z boczkiem, suszonymi pomidorami i fasolą - Krok 4

Dodać przepłukaną fasolkę, doprawić pieprzem. Podawać posypane parmezanem i pietruszką.

:)

Gnocchi z boczkiem, suszonymi pomidorami i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu