Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

2

Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na oliwie.

2

3

Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki.

3

4

I podsmażamy do zrumienienia. Dodajemy pół puszki fasoli. Podgrzewamy ok 5 minut. Zmniejszamy temperaturę i wlewamy śmietanę. Chwilę podgrzewamy. Doprawiamy sola, pieprzem i tymiankiem.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

5

6

Na makaron wykładamy sos. Posypujemy parmezanem, posiekanymi orzechami i gałązką tymianku.

:)

5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu