Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml
  • 200g pieczarek
  • 6 jajek
  • Szczypior z dymki
  • Kilka łyżek majonezu
  • Żółty ser do posypania
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej lub masło do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę. Szczypior drobno siekamy.

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, zalewamy zimną wodą. Gdy jajka przestygną, delikatnie obieramy je ze skorupek.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy pieczarki przez około 5 minut. Pod koniec doprawiamy je do smaku solą. Studzimy.

Jajka kroimy nożem na pół i wyjmujemy żółtka. W miseczce umieszczamy żółtka, rozgniatamy je spodem widelca. Dodajemy pieczarki, pół puszki kukurydzy, ¾ szczypiorku, 1-2 łyżki majonezu, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Połówki jajek nadziewamy powstałym farszem, posypujemy je tartym na tarce serem.

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 2

•ᴗ• Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 1

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasztet z buraczków i migdałów

Pasztet z buraczków i migdałów

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Keks kukurydziany z rozmarynem

Zobacz więcej takich przepisów