Your browser does not support JavaScript!

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym

Składniki

  • 1 op. Kaszetki Mix z dynią Bonduelle 400 g
  • 300 g borowików świeżych lub mrożonych
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 50 g masła
  • 5-6 liści kapusty włoskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 1

Kaszetkę rozmrażamy na patelni i doprawiamy lekko do smaku solą i pieprzem.

2.

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 2

Liście kapusty obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.

3.

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 3

Kaszę zawijamy w liście kapusty dość ściśle. Gotowe gołąbki obsmażamy na połowie masła.

4.

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 4

Grzyby kroimy na średniej wielkości kawałki i smażymy na pozostałym maśle z czosnkiem i rozmarynem. Gdy się zrumienią, zalewamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5.

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 5

Obsmażone gołąbki zalewamy sosem grzybowym i zapiekamy pod przykryciem przez około 40 minut w 180℃.

Smacznego!

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.