Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 op. Kaszetki Mix z dynią Bonduelle 400 g

  • 300 g borowików świeżych lub mrożonych

  • 250 ml śmietanki 30%

  • 50 g masła

  • 5-6 liści kapusty włoskiej

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 gałązka rozmarynu

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 1

Kaszetkę rozmrażamy na patelni i doprawiamy lekko do smaku solą i pieprzem.

2

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 2

Liście kapusty obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.

3

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 3

Kaszę zawijamy w liście kapusty dość ściśle. Gotowe gołąbki obsmażamy na połowie masła.

4

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 4

Grzyby kroimy na średniej wielkości kawałki i smażymy na pozostałym maśle z czosnkiem i rozmarynem. Gdy się zrumienią, zalewamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 5

Obsmażone gołąbki zalewamy sosem grzybowym i zapiekamy pod przykryciem przez około 40 minut w 180℃.

:)

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu