Your browser does not support JavaScript! Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 op. Kaszetki Mix z dynią Bonduelle 400 g

  • 300 g borowików świeżych lub mrożonych

  • 250 ml śmietanki 30%

  • 50 g masła

  • 5-6 liści kapusty włoskiej

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 gałązka rozmarynu

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Fasola flażoletka przybyła do Europy z Ameryki w XVI wieku. Ta mała blado-zielona fasolka, została pierwszy raz wyhodowana we Francji w XIX wieku przez Gabriela Chevrier. Fasolka ta rośnie w ciepłym klimacie, jest zbierana we wrześniu i październiku, a jej wysokość może sięgać nawet 7 metrów. (więcej)


Przygotowanie

1

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 1

Kaszetkę rozmrażamy na patelni i doprawiamy lekko do smaku solą i pieprzem.

2

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 2

Liście kapusty obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.

3

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 3

Kaszę zawijamy w liście kapusty dość ściśle. Gotowe gołąbki obsmażamy na połowie masła.

4

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 4

Grzyby kroimy na średniej wielkości kawałki i smażymy na pozostałym maśle z czosnkiem i rozmarynem. Gdy się zrumienią, zalewamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym - Krok 5

Obsmażone gołąbki zalewamy sosem grzybowym i zapiekamy pod przykryciem przez około 40 minut w 180℃.

:)

Gołąbki z kaszą w sosie borowikowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu