Your browser does not support JavaScript! Biały barszcz z ziołowym chlebem kukurydzianym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml

  • 500 g białej surowej kiełbasy

  • 330 ml wody

  • 300 g mąki pszennej

  • 300 ml zakwasu pszennego na barszcz biały

  • 175 g mąki kukurydzianej

  • 150 g korzenia selera

  • 120 g marchwi

  • 100 ml kwaśnej śmietany 18%

  • 15 ml oliwy

  • 5 g drożdży instant

  • 3-4 ziarna ziela angielskiego

  • 2 jajka

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 liście laurowe

  • 2 łyżeczki majeranku

  • 1 mały pęczek szczypiorku

  • ½ łyżeczki tymianku

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Biały barszcz z ziołowym chlebem kukurydzianym - Krok 1

Mąki mieszamy w misce. Dodajemy drożdże, sól, oliwę, 1 łyżeczkę majeranku oraz tymianek i wyrabiamy elastyczne ciasto. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę i wgniatamy ją w ciasto. Przygotowane ciasto przekładamy do foremki wyłożonej pergaminem i odstawiamy do podwojenia objętości. Po tym czasie pieczemy około 40 minut w 200℃.

2

Biały barszcz z ziołowym chlebem kukurydzianym - Krok 2

Marchew i seler wkładamy do garnka. Dodajemy kiełbasę, liście laurowe i ziele angielskie. Zalewamy zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu około 40 minut.

3

Biały barszcz z ziołowym chlebem kukurydzianym - Krok 3

Wyjmujemy kiełbasę i warzywa. Dodajemy zakwas, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę majeranku. Gotujemy jeszcze 10 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku i zabielamy śmietaną.

4

Biały barszcz z ziołowym chlebem kukurydzianym - Krok 4

Jajka gotujemy na twardo.

5

Biały barszcz z ziołowym chlebem kukurydzianym - Krok 5

Kiełbasę i marchew kroimy w dość dużą kostkę i ponownie wkładamy do zupy. Zupę podajemy posypaną obficie szczypiorkiem, z chlebkiem kukurydzianym.

:)

Biały barszcz z ziołowym chlebem kukurydzianym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu