
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Dynię, seler i cebulę kroimy w kostkę.
Na oliwie przesmażamy warzywa z czosnkiem.
Gdy lekko zmiękną, wlewamy bulion i gotujemy do miękkości, około 15-20 minut.
Dodajemy kukurydzę i doprowadzamy do wrzenia.
Do zupy dodajemy połowę sera, śmietankę i miksujemy całość na gładki krem. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Jeszcze chwilę podgrzewamy i przelewamy do talerzy. Posypujemy natką pietruszki i resztą pokruszonego sera.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej