Your browser does not support JavaScript! Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)

  • 400 g młodych ziemniaków

  • 100 g sera feta

  • 3 łyżki oleju

  • 2 pomidory

  • 1 cukinia

  • 1 mały bakłażan

  • 1 łyżeczka suszonego oregano

  • ½ czerwonej papryki

  • ½ żółtej papryki

  • Listki świeżego oregano do dekoracji

  • Sól do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Krok 1

Ziemniaki i pomidory kroimy w ćwiartki, bakłażan w plastry, cukinię i papryki w duże kawałki.

2

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Krok 2

Warzywa układamy w naczyniu do pieczenia, polewamy olejem, posypujemy oregano, doprawiamy solą.

3

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Krok 3

Naczynie przykrywamy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180℃ (grzałka góra-dół) i pieczemy przez 30 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy dalej kolejne pół godziny do miękkości warzyw.

4

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Krok 4

Na 5 minut przed końcem posypujemy zapiekankę ciecierzycą i pokruszonym serem feta. Dekorujemy listkami oregano.

:)

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu