Your browser does not support JavaScript!

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 400 g młodych ziemniaków
  • 100 g sera feta
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • Listki świeżego oregano do dekoracji
  • Sól do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Krok 1

Ziemniaki i pomidory kroimy w ćwiartki, bakłażan w plastry, cukinię i papryki w duże kawałki.

2.

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Krok 2

Warzywa układamy w naczyniu do pieczenia, polewamy olejem, posypujemy oregano, doprawiamy solą.

3.

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Krok 3

Naczynie przykrywamy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180℃ (grzałka góra-dół) i pieczemy przez 30 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy dalej kolejne pół godziny do miękkości warzyw.

4.

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką - Krok 4

Na 5 minut przed końcem posypujemy zapiekankę ciecierzycą i pokruszonym serem feta. Dekorujemy listkami oregano.

Smacznego!

Grecka zapiekanka z cukinią, serem feta i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.