Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 400 g pieczarek
  • 100 g ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka posiekanych pomidorów
  • 1 cebula
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chili
  • 1 marchewka
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1½ łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Wegańskie chili z pieczarkami - Składniki

Wegańskie chili z pieczarkami - Krok 1

W rondelku rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostkę cebulę i marchew, posypać odrobiną soli i dusić ok. 10 minut, aż warzywa będą miękkie.

Wegańskie chili z pieczarkami - Krok 2

Pieczarki pokroić w niedużą kostkę, dodać do pozostałych warzyw i smażyć, aż będą lekko złote.

Wegańskie chili z pieczarkami - Krok 3

Dodać przyprawy, chili i czosnek i dobrze wymieszać. Całość zalać pomidorami i bulionem, gotować około 30 minut, aż sos zgęstnieje i odparuje.

Wegańskie chili z pieczarkami - Krok 4

Dodać fasolę z puszki i gotować jeszcze 10 minut. Podawać z ugotowanym ryżem, cząstkami limonki i natką pietruszki.

Wegańskie chili z pieczarkami

•ᴗ• Wegańskie chili z pieczarkami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kotlety jajeczne z brokułami w panierce

Kotlety brokułowe jajeczne w panierce

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku

Pierś kurczaka faszerowana gorgonzolą z sałatką z buraczków i szpinaku

Zobacz więcej takich przepisów