Your browser does not support JavaScript! Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 1

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.

2

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 2

Cukinię pokroić w plasterki jednakowej grubości. Oprószyć solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Skropić jedną łyżeczką oliwy czosnkowej.

3

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 3

Rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć plastry cukinii i grillować po 2-3 minuty z każdej strony, aż będą lekko brązowe. Cukinia powinna być miękka i jędrna.

4

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 4

W tym samym czasie na drugiej patelni rozgrzać drugą łyżeczkę oliwy. Dodać pieczarki i usmażyć. Dodać osączoną cieciorkę i jeszcze krótko razem przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

5

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą - Krok 5

Na talerzu rozłożyć plastry grillowanej cukinii. Na środku umieścić przesmażone pieczarki z cieciorką. Posypać natką pietruszki i zaraz podawać.

:)

Grillowana cukinia z pieczarkami i ciecierzycą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu