Your browser does not support JavaScript! Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)


Przygotowanie

1

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 1

Czosnek, cebulę, imbir i chili drobno siekamy. Indyka kroimy w niedużą kostkę.

2

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 1

Groszek umieszczamy w miseczce, zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut.

3

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek, cebulę, chili i imbir. Smażymy przez 3 minuty.

4

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 4

Dokładamy indyka. Smażymy przez kilka minut ze wszystkich stron, aż mięso przestanie być różowe w środku.

4

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 5

Dodajemy odsączone kiełki fasoli mung, kukurydzę i groszek. Dokładamy ryż. Mieszamy i podgrzewamy przez 2-3 minuty. Wlewamy sos sojowy, mieszamy i jeszcze chwilkę podgrzewamy.

5

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą - Krok 5

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą nakładamy do miseczek i podajemy.

:)

Ryż smażony z indykiem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu