
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Ser ścieramy na tarce.
Jeden placek tortilli posypujemy połową startego sera i dociskamy drugim. Grillujemy na ruszcie, aż ser się roztopi.
Odwracamy spód pizzy na drugą stronę. Smarujemy ketchupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posypujemy oregano, resztą sera, jalapeno, 1 dymką, czarną fasolą oraz pokrojonym pomidorem.
Grillujemy pod przykryciem lub folią aluminiową do momentu, aż ser się roztopi. Przed podaniem posypujemy posiekaną dymką.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej