
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
Cukinie pokroić w plastry, papryki w dużą kostkę, cebulę w ósemki.
Warzywa rozłożyć na blasze, skropić olejem, posolić.
Piec ok. 20 minut. Po tym czasie papryki i cebulę zdjąć, w to miejsce dołożyć pomidory. Skropić olejem. Piec razem z cukinią jeszcze 10-12 minut.
Czosnek rozetrzeć z solą w moździerzu. Następnie dodać listki bazylii, rozetrzeć. Dodać olej, sok z cytryny, doprawić.
W misce wymieszać osączoną cieciorkę, cukinię, papryki, cebulę, oliwki i ser. Wymieszać z sosem. Pomidory ułożyć na wierzchu (wymieszane się rozpadną).
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej