Your browser does not support JavaScript! Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (106 ml)

  • 200 g piersi kurczaka

  • pęczek botwinki

  • 2 pszenne tortille

  • 100 g ugotowanego ryżu

  • 75 g żółtego sera

  • 1 dymka

  • mały pęczek koperku

  • 1-2 ząbki czosnku

  • 1 cytryna

  • 40 ml oliwy

  • sól, pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 1

Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy połową soku z cytryny. Smarujemy lekko oliwą i smażymy na patelni na złoty kolor.

2

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 2

Na tę samą patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy posiekaną dymką i botwinkę. Podsmażamy aż całość zmięknie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cieciorkę i posiekany koperek. Podgrzewamy chwilę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.

3

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 3

Kurczaka kroimy w plasterki.

4

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 4

Na tortilli układamy po porcji ugotowanego ryż, kurczaka, botwinki z cieciorką i ser.

5

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką - Krok 5

Zwijamy ściśle jak jak krokiety i grillujemy na suchej patelni z obu stron.

:)

Grillowane burrito z kurczakiem botwinką i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu