Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 60 g czerwonej cebuli

  • 50 g sera feta

  • 50 g pomidorków koktajlowych

  • 35 ml oliwy

  • 30 g świeżego szpinaku

  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)

  • 1 papryczka chili

  • 1 ząbek czosnku

  • ½ cytryny

  • ½ łyżeczki oregano

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą - Krok 1

Cebulę kroimy w piórka, czosnek i chili drobno siekamy.

2

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą - Krok 2

Na oliwie szklimy cebulę. Gdy zmięknie, dodajemy cieciorkę, czosnek i chili. Ilość papryczki dostosowujemy do własnych preferencji. Smażymy, aż zacznie się rumienić. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Zestawiamy z ognia i skrapiamy sokiem z cytryny.

3

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą - Krok 3

Do usmażonej cieciorki dodajemy ugotowaną komosę ryżową. Mieszamy.

4

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą - Krok 4

W pojemniku na lunch układamy skropiony oliwą szpinak. Na wierzch wykładamy cieciorkę z quinoa i przekrojone na pół pomidorki. Posypujemy fetą.

:)

Sałatka z quinoa ze smażoną cieciorką, szpinakiem i fetą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu