Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Gruzińska sałatka z czerwonej fasoli - Krok 1

Nasiona kolendry, kozieradki i kopru włoskiego prażymy na suchej patelni, a następnie rozgniatamy w moździerzu.

2

Gruzińska sałatka z czerwonej fasoli - Krok 2

Cebulę smażymy na oliwie na złoty kolor.

3

Gruzińska sałatka z czerwonej fasoli - Krok 3

Do usmażonej cebuli dodajemy uprażone przyprawy.

4

Gruzińska sałatka z czerwonej fasoli - Krok 4

Dodajemy osączoną z zalewy czerwoną fasolę.

5

Gruzińska sałatka z czerwonej fasoli - Krok 5

Dodajemy ocet, miód i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy posiekane natki.

:)

Gruzińska sałatka z czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu