
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Kaszetkę gotujemy 10 minut w lekko osolonym wrzątku.
W misce mieszamy jajka, mąkę i jogurt.
Dodajemy przestudzoną kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Placuszki smażymy na oliwie na złoty kolor z obu stron.
Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej